• Black 1066 Fibo Trespo.png

FAQ

De meest gestelde vragen over Fibo-Trespo voor u op een rijtje.

Zijn de kant en klare wandpanelen van Fibo-Trespo waterdicht?

Ja, de kant en klare wandpanelen van Fibo-Trespo zijn 100% waterdicht dankzij de aqualock en de waterdichte HPL toplaag en backing.

Hoe maak ik gemaakte gaten in de Fibo-Trespo panelen weer waterdicht?

De gemaakte gaten voor een wateraansluiting of een schroefgat dienen te worden afgewerkt met een MS polymeerkit (Fibo Seal) en een rubberen sluitring.

Welke kit moet er gebruikt worden bij het plaatsen van Fibo-Trespo?

Een MS Polymeerkit, bij voorkeur de Fibo Seal. Na het plaatsen van het paneel de overtollige kit bij de klikverbinding direct verwijderen. Dit kan eenvoudig met de Fibo Wipes.

Wanneer moet ik Fibo Seal (MS Polymeerkit) toepassen?

Gebruik tussen iedere aansluiting kit, zowel bij de tong en groef verbinding van de Fibo-Trespo panelen als bij het bevestigen van de aluminium profi­elen.

Kan Fibo-Trespo ook over bestaand tegelwerk geplaatst worden?

Ja, daar is het uiterst geschikt voor. Dit kan middels verlijming (de ondergrond moet in dat geval waterpas zijn) of door het plaatsen van houten regelwerk. In het laatste geval zorgt het regelwerk voor een vlakke en stevige basis, de panelen kunnen vervolgens bevestigd worden met de Fibo-Trespo schroeven.


Klopt het dat Fibo-Trespo makkelijker schoon te maken is dan traditioneel tegelwerk?

Ja, dat klopt. Fibo-Trespo is bijzonder onderhoudsvriendelijk en hypoallergeen. De HPL toplaag is namelijk ongevoelig voor schimmels en makkelijk te reinigen met een (zacht)schoonmaakmiddel. Bovendien zijn de voegen – in tegenstelling tot traditioneel tegelwerk - volkomen glad, waardoor er minder snel vuil of schimmel aan hecht.

Zijn alle Fibo-Trespo panelen onderling met elkaar te combineren?

Ja, de panelen met dezelfde lengte (bijv. 2400 mm) zijn te combineren door middel van de tong en groef verbinding.

Waar kan ik Fibo-Trespo kopen?

Fibo-Trespo is voor de professionele verwerker en de particulier verkrijgbaar via de hout- en bouwmaterialenhandel in Nederland. Bekijk hier uw dichtstbijzijnde verkooppunt. Daarbij staat vermeld welke dealer ook verkoopt aan particulieren.

Kan ik Fibo-Trespo toepassen in een zwembad of sauna?

Fibo-Trespo kan bijna overal toegepast worden, maar er zijn enkele uitzonderingen, zoals zwembaden en sauna's. Echter is Fibo-Trespo een uitstekende keuze voor het bekleden van kleedkamers, doucheruimtes of andere ruimtes rondom het zwembad of de sauna.

Hoe bepaal ik het aantal benodigde schroeven en de hoeveelheid te gebruiken kit?

Per paneel heb je ongeveer 14 schroeven nodig, ongeveer om de 200mm geplaatst. Voor binnenhoeken houd je 12 schroeven aan.

Één tube Fibo-Trespo Seal is genoeg voor ongeveer 20 strekkende meter. Als vuistregel kun je aanhouden dat je per drie pakken Fibo-Trespo panelen (twee panelen per pak) één tube Fibo-Trespo Seal nodig hebt.

Kan ik Fibo-Trespo panelen direct op gipsplaten monteren?

Ja, Fibo-Trespo panelen kunnen direct op gipsplaten gemonteerd worden. Houdt er in dat geval wel rekening mee dat de gebruikte schroeven lang genoeg zijn om voldoende grip op het beslag achter de gipsplaat te hebben.